Denne hjemmeside er under udvikling. Den officielle side er www.kirkepartner.dk

Menighedsrådsvalg 2016

Menighedsrådsvalg 2016

Menighedsrådsvalg 2016 er den 8. november. Men det er kun få sogne, der får et egentligt valg. I stedet foregik ‘valget’ i forbindelse med et orienterings- og opstillingsmøde. Hvis der kun indkom en kandidatliste, så bortfaldt afstemningsvalget.

Næste menighedsrådsvalg er 2020

Afstemningsvalg

Hvis der er indkommet flere kandidatlister, så bliver der afstemningsvalg. Menighedsrådsforeningen har lavet udmærket information om afstemningsvalg og valgdagen den 8.  november 2016.

Læs om afstemningsvalg

Læs om valgdagen

Menighedsrådsvalg 2016 datoer

4. – 11. september: Bekendtgørelse fra prædikestolen og i de lokale aviser af regler for opstilling og indgivelse af kandidatlister.
Eventuelt annoncering af dato for opstillingsmøde.

13. september: Opstillingsmøde. Denne dato er anbefalet af et flertal af menighedsråd.
Sidste dato for offentligt orienteringsmøde.

20. – 27. september kl. 19 Indlevering af kandidatlister

3. oktober Sidste frist for at skrive kandidatlister ind i kandidatsystemet

11. oktober Aflysning af valget, hvis der kun er en gyldig kandidatliste.

1. november Frist for aflevering af særlig stedfortræderliste

8. november Dato for afstemningsvalg

Landsforeningen af menighedsråd og Kirkeministeriet har opfordret til, at menighedsrådene har samme dato og tirsdag den 13. september 2016 er foreslået.  90 procent af menighedsrådsformændene har sagt ja til denne dato.

Fakta om menighedsrådsvalg

Menighedsrådsvalg 2016 på Facebook

Du bestemmer, hvad din kirke kan – det er temaet for en Facebookside om menighedsrådsvalget 2016, som Kirkeministeriet har oprette. På Facebooksiden kan man læse og debattere, hvad menighedsrådet og kirken kan. Er det rigtigt at du bestemmer, hvad din kirke kan. Prøv selv og deltag i debatten på hjemmesiden og dekater indflydelse, kirkeliv, sang, musik, børn og kirke. Måske har du andre drømme og planer for kirken i fremtiden. 

Se en video om menighedsråd

 

Facebook er vejen til at få kandidater til menighedsråd

Landsforeningen af Menighedsråd har hyret et kommunikationsbureau til at løse problemet med at finde kandidater til det kommende valg til menighedsrådene.

– Hvis vi skal have fat i folk, der ikke oplever sig selv som traditionelt kirkeligt engagerede, så skal vi gå nye veje. Derfor bliver omdrejningspunktet for kampagnen det moderne forsamlingshus, Facebook, siger kreativ direktør i bureauet Geelmuyden Kiese, Karne Lykkebo.

 

Karne Lykkebo er seniorrådgiver og kreativ direktør i Geelmuyden Kiese, Danmarks største PR-bureau.

 

 

 

 

 

 

 

Kirkeministeren forudser godt og åbent kirkevalg

menighedsraadsvalg-klovnKirkeminister Bertel Haarder mener, at der er god grund til at tro, at det kommende menighedsrådsvalg bliver både engagerende og åbent. Opfordringen…

Læs artikler om menighedsråd