Denne hjemmeside er under udvikling. Den officielle side er www.kirkepartner.dk

Temperatur i kirken

Temperatur i kirken kan sænkes til otte grader

”Hvis man overholder Kirkeministeriets varmecirkulære, så har man fundet omkring 75% af de besparelser, vi kan anvise. Det handler meget om temperaturen i kirken, så hvis man f.eks. har en landsbykirke, der kun er i brug et par gange i løbet af ugen, så betyder det meget hvad grundtemperaturen er. I varmecirkulæret står der også, at man skal holde en grundtemperatur på højst 8 grader eller med helt slukket varme mellem de kirkelige handlinger,” siger energikonsulent Carsten Vejborg.

Kirkeministeriets varmecirkulære er ikke udarbejdet i samarbejde med Energitjenesten og handler egentlig ikke om, at kirkerne skal spare penge. I stedet er det udarbejdet med det formål at skåne kirkernes inventar, som altertavler, epitafier, orgler mm. Det viser sig dog, at det der er godt for kirkens inventar også er godt for varmeregningen, og derfor bruger Carsten Vejborg gerne varmecirkulæret, når han er ude hos kirkerne.

”Vores anbefalinger spiller utroligt godt sammen med Kirkeministeriets anbefalinger, og det er jo heldigt, at der er overensstemmelse med det, vi anbefaler for at spare på energien, og det Kirkeministeriet anbefaler, man gør for at beskytte kirken og inventaret.”

Kilde Aarhus Stift